Начало Местна власт Община Стрелча започва кампания за есенно почистване

Община Стрелча започва кампания за есенно почистване

СПОДЕЛИ
Община Стрелча започва кампания за есенно почистване на територията на общината, която ще се проведе в рамките на десет дни от 1 октомври до 10 октомври 2021 г. Всеки жител може да се включи, като събира отпадъците разделно в чували и ги поставя до контейнерите за битов отпадък.Организатори на кампанията са: Общинска администрация Стрелча, Общинско предприятие „БКС и ОИ“ – Стрелча, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, НУ „Паисий Хилендарски“, ДГ „Д-р Стайко Стайков“, ТА Трип – Номад Тийм, „Горско Стопанство“ – Стрелча.
    Във връзка с провеждането на кампанията и с организирането на почистването под надслов „Да почистим природата заедно!“ за всички, които желаят да се включат Община Стрелча ще осигури чували и ръкавици, които ще бъдат раздавани на определения сборен пункт. Уведомяваме жителите на Община Стрелча, че всеки който има желание да вземе участие може да се включи на 2 октомври и на 3 октомври.
Определени са следните места за почистване: източно от гр. Стрелча по трасетата и около туристическите пътеки. От местност Динчов камък до местност Ненчовец към вр. Вълк и черните пътища към с. Кръстевич и местност Пионерски лагер.
Сборният пункт ще е в Базов лагер Стрелча (местност Динчов камък), където всички дошли на акцията ще могат да паркират колите си и ако остават за двата дни да разпънат палатки или паркират кемперите си в базовият лагер. Акцията ще се проведе в двата почивни дни – събота 02.10 и неделя 03.10.21 г. от 10:00 ч. Може да дойдете само за единия ден или ако имате възможност, да останете и за втория.
Понеже отпадъците са разхвърляни основно покрай пътищата, но не са концентрирани на определени места, а са пръснати по цялото им протежение, за събирането им ще се наложи голяма част от пътя да се извърви пеш.Отпадъците ще бъдат събирани разделно и извозени от „БКС и ОИ“ – Стрелча.
Ще се радваме, ако повече хора откликнат на тази покана и станат част от доброволците, за да можем да съберем колкото се може повече от тези отпадъци, чието място съвсем не е в планината!
В края на втората седмица от кампанията 9 и 10 октомври, определени са следните местности за почистване по трасето на туристическа пътека от „Златното Банче“ до „Жаба могила“ и чешмата при „Влахов дол“, която ще бъде почистена и възстановена.
Начало: 10:00 ч., сборни пунктове са чешмата при „Влахов дол“ и „Златното Банче“. В двата дни 9 и 10 октомври ще бъдат обхванати и четирите села в община Стрелча. Местата за почистване и събиране на отпадъци по селата ще се определят по преценка на кметския наместник.
Уважаеми жители и гости на Община Стрелча, призоваваме всички да се включат активно в почистването за да направим общината чисто и приветливо място!