Начало Общество Общината е подновила договора за бездомните кучета

Общината е подновила договора за бездомните кучета

СПОДЕЛИ

kucheta1Както днес ви информирахме В Община Панагюрище е входирана гражданска подписка от над 500 граждани срещу избиване и отравяне на бездомни животни в града ни.

По този повод от ръководството съобщават, че Община Панагюрище подкрепя гражданската инициатива и ще продължи своята политика за решаване на проблема със съвременни методи, недопускащи нехуманно отношение към бездомните животни.

За разрешаването на проблема с бездомните животни, Община Панагюрище е подновила договора си с „Авангард-2002“ ООД, включващ следните услуги:

– кастрация, ваксинация против бяс, обезпаразитяване и идентификация с трайна марка на уловените безстопанствени кучета;

– настаняване в стационар за 24 часа на третираните животни.

Призоваваме всички заедно да обединим сили за решаване на проблема чрез организиране на доброволни „приемни семейства“ за животните и отглеждането им в нужните условия. Считаме, че периодичното хранене от граждани не спомага за справяне с проблема, а го задълбочава, заявяват от ръководството на администрацията.

Община Панагюрище благодари за активната гражданска позиция, защото един такъв акт е признак за зрялост на гражданското общество, се казва в съобщението.