Начало Общество Общината реализира проект за обучение на служители от Администрацията

Общината реализира проект за обучение на служители от Администрацията

26
0
СПОДЕЛИ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Община Панагюрище реализира проект „Провеждане на обучения за надграждане капацитета и компетентността на служителите в общинска администрация Панагюрище“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Административен капацитет“, Приоритетна ос ІІ. „Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация”, съфинансирана от Европейския съюз по Договор за БФП №М13-22-156/05.08.2014 г. между Община Панагюрище и Управляващия Орган на ОПАК.

Общата цел на проекта е подобряване на професионалната компетентност на служителите в администрацията на община Панагюрище за по-ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията им чрез провеждане на  надграждащи и допълващи обучения.

Проектът има и две специфични цели:

  • Повишаване на професионалните умения и квалификация на общинските служители на Панагюрище чрез участието им в обучителни курсове на Института по публична администрация в сферите на тяхната професионална насоченост
  • Насърчаване развитието на лични и професионални компетентности на общинските служители чрез участието им в модулни обучения и подобряване на координацията в структурата

Очакваният резултат е посредством 10 обучения по ИПА и специализирани обучения, 180 служители на общината да повишат своята квалификация.

Общата стойност на проект „Провеждане на обучения за надграждане капацитета и компетентността на служителите в общинска администрация Панагюрище“ е 170 820 лв. Неговата продължителност е 12 месеца.