Начало Местна власт Общината с безплатна алтернатива на фитнес и спортните зали

Общината с безплатна алтернатива на фитнес и спортните зали

СПОДЕЛИ
безплатна алтернатива

Община Панагюрище предлага безплатна алтернатива на фитнес и спортните зали

С безплатна алтернатива на фитнес и спортните зали вече разполагат жителите на общината. Община Панагюрище изгради пет нови спортни площадки. Три от тях се  намират в град Панагюрище в дворните пространства на СУ „Нешо Бончев”, ОУ „Проф. Марин Дринов” и ОУ „20 април”. Останалите са изградени в ОУ „Отец Паисий”, село Попинци и ОУ „Свещеник Недельо Иванов”, село Поибрене.

Площадките съдържат модерни мултифункционални стрийт фитнес уреди, подходящи за всякакви тренировки на ръце, гърди, гръб, коремна област и крака.

Чрез изграждането на спортните площадки, Община Панагюрище предоставя един от най-достъпните начини за спорт сред младите хора, като безплатна алтернатива на фитнес и спортните зали.

Спортът по своето въздействие е в състояние да замени всяко лекарство, да се справи с натрупания стрес.

Стремежът на Община Панагюрище е да осигури подходящи условия за спорт и да предостави за безвъзмездно ползване спортни обекти и съоръжения както за учениците, така и за по-възрастните жителите на града и малките населени места.

Изграждането на стрийт фитнес площадките е поредният етап към реализиране на един от приоритетите в управленската програма за подобряване на жизнената среда чрез нови кътове за отдих, спортни и детски площадки в общината, които отговарят на потребностите на всички възрасти.