Начало Общество Общинската организация на БЧК –Панагюрище организира серия от благородни инициативи

Общинската организация на БЧК –Панагюрище организира серия от благородни инициативи

СПОДЕЛИ

Доброволците подготвиха традиционния Коледен базар и реализираха финансово постъпление от него в размер на 4 345,50 лв

Общинската организация на БЧК –Панагюрище организира серия от добри дела, с които зарадва хора и деца в неравностойно положение. Доброволците подготвиха традиционния Коледен базар и реализираха финансово постъпление от него в размер на 4 345,50 лв.Това са средства, които ще осигурят ресурс за предстоящите инициативи и проекти, свързани с деца в неравностойно положение.

Ето какво сподели Павлинка Дундарова:

„И тази година преминахме през Коледната магия и тя отново ни зареди с надежди за светли бъднини. Почувствахме и съпреживяхме радостта от добротата и обиколихме света на крилата на любовта между хората. Удовлетворението, че си успял с нещо малко да помогнеш на човек и си направил денят му различен , а него самият – специален е уникално преживяване. И неповторима емоция.

Благодарим за поканата на фирма „МОЕ“ да участваме на коледното им тържество с изработените от нас сувенири, с което подпомогнаха за набирането на тези средства.

Благодарение на спонсори, подготвихме, раздадохме и зарадвахме 55 възрастни, лежащо-болни и самотни стари хора в града с хранителни пакети. За всеки един от тях беше важна не толкова храната, а човещината и жеста, че не са забравени и някой мисли за тях.

Учениците и педагогическият екип на ОУ ”20-ти Април” –Панагюрище и тази година се включиха в коледната инициатива на БЧК за подпомагане на социално слаби и възрастни хора. 36 пакета и 2 кашона храни бяха предадени на организацията и раздадени на възрастни и лежащо болни от с.Поибрене.

На деца от града бяха раздадени 50 пакета с подаръци от техни връстници от Германия, чрез Немския червен кръст и БЧК.

Благодарим на хората с големи сърца- нашите спонсори!

Благодарим на доброволците, които цял месец се трудеха всеки ден и вплетоха топлина, красота и обич във всяко нещо, което създадоха!

Благодарим на кмета на с.Бъта – г-н Георги Александров и кмета на с.Поибрене – г-н Иван Пандуров за осигуряването на дряновите клонки за изработката на прекрасните сурвачки.

Благодарим на младите доброволци от БМЧК, които бяха нашето лице и  символът на Коледния дух !“