Начало Общество Обстановката на територията на цялата област се нормализира

Обстановката на територията на цялата област се нормализира

СПОДЕЛИ

Обстановката на територията на цялата област се нормализира предвид на падналия обилен снеговалеж пред събота и неделя, информират от Пресцентър ОДМВР-Пазарджик.

Пътищата са проходими при зимни условия, но предвид на ниските температури повечето са хлъзгави или мокри и за това водачите е необходимо да шофират с повишено внимание и ниска скорост. Автомобилите задължително трябва да са технически изправни, да са оборудвани с подходящи за сезона зимни гуми, изправни стъклопочистващи устройства, спирачна и осветителна уредба.

Реклама

И през днешния ден допълнително екипи на районните управления в областта и сектор „Пътна полиция” ще бъдат разстановани по невралгичните точки на основните пътища. Припомняме, че има въведено ограничение за движение на товарни автомобили и за автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътищата Батак-Доспат и Белово-Юндола.

Призоваваме водачите да бъдат много внимателни и в населените места, особено в областния и общинските центрове, където трафикът е по-интензивен. Да дават предимство на пресичащите пешеходци, които предвид на атмосферните условия да по-бавно подвижни и уязвими. Да паркират само на разрешените за това места, за да няма затруднение в движението и преминаващите снегорини да имат възможност да почистват падналия сняг. Нека бъдем толерантни един към друг и така ще преодоляваме по-лесно и спокойно неудобствата.

На снимката: полицаите винаги са в услуга на гражданите и имат за задача да им оказват съдействие и помощ в трудните моменти. Тази сутрин автопатрул в състав от младши-автоконтрольорите при сектор „Пътна полиция” в Пазарджик Иван Атанасов  и Сотир Иванов забелязали в района на бул. „Александър Стамболийски” възрастна дама, която се опитвала да подкара леката си кола. Униформените бързо забелязали , че има проблем с една от гумите. Двамата слезли от служебния автомобил, демонтирали разкъсаната гума с джантата и монтирали резервната. След това 74-годишната шофьорка успяла да продължи безпроблемно по пътя си.