Начало Местни избори`2019 Официално: Никола Белишки се кандидатира за трети мандат

Официално: Никола Белишки се кандидатира за трети мандат

СПОДЕЛИ
кандидатира

Никола Белишки се кандидатира за трети мандат, това стана ясно, след като ГЕРБ обяви и кандидатите си за кметове на общини в областта

Изпълнителната комисия на ГЕРБ е утвърдила на заседание кандидатите си за кметове на общини. Настоящият кмет на община Панагюрище Никола Белишки се кандидатира за трети мандат, това стана ясно, след като ГЕРБ официално обяви имената на кандидатите си за кметове на общини в областта.

Никола Белишки е роден на 28 декември 1966г. С висше техническо образование. Притежава магистърска степен по „Електроенергетика и електрообзавеждане” и „Безопасност на труда” от Технически университет Габрово. Народен представител в 41-то Народно събрание.

През първия мандат на Белишки  изцяло бе обновен центърът на Панагюрище, изграден е водният цикъл на града по ОП „Околна среда”, като вложените средства са над 56,6 милиона лева. Предстои откриването на регионалното депо за битови отпадъци, което ще обслужва Панагюрище и Стрелча;  скоро ще започне и  изграждане на язовир „Луда Яна”. Градът стана център на множество фестивали и културни прояви от национална значимост. С популяризирането на историческото и културно наследство бяха привлечени хиляди нови туристи.

През втория мандат са договорени средства по ОП „Региони в растеж“, приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ – 14 963 364,92 лева. От тях усвоените средства чрез изпълнение на проекти са 10 418 246,5 лева, а останалите 4 545 118,42 лева са вложени в проекти, които в момента са в процес на изпълнение.

Резултати:

  1. Създадени бяха пет нови визии на детски градини, като същевременно се запази тяхната уникалност. Осигурена е модерна, здравословна, функционална образователна среда, с напълно ново оборудване и обзавеждане.
  2. Дворните пространства в 3 училища се превърнаха в желано място за спорт и отдих, в резултат на рехабилитирана настилка, ново спортно и парково оборудване.
  3. Модернизирани обществени пространства и създадена привлекателна градска среда чрез реконструкция и обновяване на тротоарни и пътни настилки и зелени площи на 12 улици.
  4. Саниране на 5 многофамилни жилищни сгради.
  5. Благоустрояване и паркоустрояване на прилежащи зони към Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Дневен център за деца и младежи с увреждания.
  6. Първата българска община с изградена система за безплатен интернет WiFi4EU.