Начало Общество „Огнена Хризантема“ взривява небето над няколко града по празниците

„Огнена Хризантема“ взривява небето над няколко града по празниците

СПОДЕЛИ

Тази година Световното първенство по фойерверки ще бъде на 25, 26 и 27 май

Традиционно натоварен е графикът на пиромайсторите от „Огнена хризантема“ на националния празник 3 март. Панагюрските майстори на фойерверките имат ангажименти за тържества из цяла България. Огнена феерия ще зарадва жителите на Пловдив, Бургас, Сопот, Разлог. Това съобщи собственикът на „Огнена Хризантема“ Иван Иванов.

След празниците предстои среща с ръководството на общината, свързана с подготовката на станалото вече традиционно Световно първенство по фойерверки „Огън, цвят и фантазия“ за купата „Панагюрище“. Иван не крие радостта си от факта, че всяка година то набира все по-голяма популярност и привлича хиляди туристи от цялата страна.

Припомняме, че за провеждането на феста „Асарел-Медет“ АД ежегодно предоставя близо 50 000 лева.  Тази година Световното първенство по фойерверки ще бъде на 25, 26 и 27 май, като по традиция от Община Панагюрище ще организират съпътстваща концертна програма.

Тазгодишните участници ще са отборите на Норвегия, Украйна и миналогодишните победители от Казахстан, но тепърва предстои сериозна работа около организацията, сподели Иван Иванов, който през пролетта ще има ангажименти и по осигуряването на пироефектите на няколко големи концерта в столицата през април и май.