Начало Общество Опасна игра на криеница е погубила 18-годишно момче от Панагюрище

Опасна игра на криеница е погубила 18-годишно момче от Панагюрище

140
0
СПОДЕЛИ

petsata_nekr_g

Много опасна игра на криеница е погубила 18-годишния Петър, който издъхна, след като бе затрупан от пясъка в Несебър. В петък между 15 и 16 часа приятели на Петър от пазарджишката езикова гимназия „Бертолт Брехт“ отишли на Южния плаж в Несебър и всеки от тях започнал да копае своя дупка в пясъка, правейки си по този начин убежище. Докато тийнейджърите се забавлявали никой не усетил липсата на Петър. А той още в самото начало бил погребан жив от пясъка. 18-годишното момче, което е с видимо здрава физика е нямало сили да се измъкне от злощастната клопка, в която сам е влезнал минути по-рано. Едва към 16 часа момчетата започнали да го търсят, видели тунела, който е прокопал и как той се е срутил и опитали да го изровят. Докато успеят обаче за момчето вече било късно. „Не се разследва версия за умишлено причинена смърт. Очевидно е, че става въпрос за нелеп инцидент“, коментираха пред Флагман.бг. неофициално полицаи от Несебър. Петър е пристигнал със съучениците си в хотел „Хавай“ на 16-ти юли. Трябвало е да останат до 23-ти. Той е бил в 11-и клас на елитната езикова гимназия. Дошъл е на море заедно с приятелката си, която е съсипана от жестоката трагедия.

Утре, 21 юли 2014 г, близките и роднините на Петър Загарьов ще се простят за последно с него, пише пазарджишкият сайт pa-media. Много нелеп е краят на един млад живот и това е най-тежкото страдание, което съучениците му трудно могат да понесат. Фейсбук профилът на момчето, което намери смъртта в една игра на пясъка, е пълен със споделената от приятелите му тъга от раздялата.
Пецата, както те го наричат е спортист, тренирал е стрийт фитнес. Мочето е било в прекрасно физическо състояние. Бил е идол за приятелите си, които е запалил по спорта. Ученик е в 11 клас на Езиковата гимназия в Пазарджик и заедно с приятелите си от Езиковата е бил на летен лагер. Изкопаната дупка в пясъка на плажа на Несебър обаче се оказва смъртоносен капан за него.

Изказваме нашите съболезнования на близките на момчето. Мир на праха му.