Начало Култура Оперетата „Българи от старо време“ идва в Панагюрище (ВИДЕО)

Оперетата „Българи от старо време“ идва в Панагюрище (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Националният музикален театър ще представи оперетата  „Българи от старо време“ на 16 октомври 2019 г. в Панагюрище

Целият екип на Националния музикален театър гостува в Панагюрище с класическата оперета на Асен Карастоянов „Българи от старо време“. Спектакълът ще се състои на 16 октомври 2019 г. от 19 ч. в зала „Арена Асарел“ изцяло с подкрепата на фондация „Проф.д-р Лъчезар Цоцорков“ и е по повод 74 години от рождението му.
„Българи от старо време“ е абсолютна национално-жанрова класика, рекордьор по брой постановки на всички музикални сцени в страната.

Режисьор на спектакъла е Александър Мутафчийски, диригент постановчик – Юли Дамянов, диригент на хора – Людмил Горчев, сценографията и костюмите са на именития български сценограф Иван Савов, хореографията е на Татяна Янева. Дуетите на Иван и Янка, на Ерчо и Герчо са по оригиналната хореография на Богдан Ковачев, възстановка на Антоанета Алексиева.

Оперетата „Българи от старо време“
В спектакъла участват звездите на оперетата Калина Ангелова, Марияна Арсенова, Катерина Тупарова, Станимира Василева, Олга Динова, Добрина Икономова, Валентина Корчакова, Еделина Кънева, Юлия Маринова, Деница Шопова, Христо Сарафов, Николай Борисов, Румен Григоров, Иван Панев, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Пеньо Пирозов, Богомил Спиров, Александър Василев, Георги Ханджиев, хор, балет и оркестър на НМТ „Ст. Македонски”.