Начало Политика Определен е носителят на Дриновската стипендия

Определен е носителят на Дриновската стипендия

СПОДЕЛИ

 

ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

(прессъобщение)

 

Определен е носителят на Дриновската стипендия

 

 

 

Днес, 15 октомври 2012 година, Комисията определена със Заповед на кмета на община Панагюрище Никола Белишки за разглеждане на постъпилите от кандидатите заявления и определяне на Носителя на Дриновската стипендия за учебната 2012-2013 година, взе решение тазгодишната носителка  на стипендията да бъде Екатерина Илиева Долджева.

Тази година кандидатите за поименната стипендия на името на проф. Марин Дринов бяха две – Екатерина Илиева Долджева – студент в Columbia College Chicago, USA, Факултет “Филми и Видео продукция” и Деана Георгиева Калпакова – студент в университет “Heinrich Hein”, град Дюселдорф – Германия, специалност „Медии и културология”.

След обстойно разглеждане на постъпилите от кандидатите заявления, Комисията установи, че и двете кандидатури са постъпили в определения срок, а приложените документи отговарят на изискванията определени в статута на Поименната стипендия «Проф. Марин Дринов».

Екатерина Долджева е с показан общ успех от предходната учебна година – 5.65, при положени четири изпита от есенен семестър на 2011 година с успех 5.57 и шест изпита от пролетен семестър на 2012 година с успех 5.72. Деана Калпакова е с общ успех 5.35 от положените три изпита през изминалата учебна 2011-2012 година, съответно 5.75, 5.30 и 5.00 за всеки един от тях.

С по-висок успех и при равни други условия на първо място се класира Екатерина Долджева, която е и носителката на стипендията за учебната 2012-2013 година.

 

15 октомври 2012 година

 

Цеца Плачкова-Попова