Начало Спорт Определиха датите на планинското рали в Панагюрище

Определиха датите на планинското рали в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Националният планински шампионат по автомобилизъм "Панагюрище 2013" ще се проведе на 13 и 14 юли. Това стана ясно от първата работна среща, проведена в общината в четвъртък. В нея взеха участие кметът Никола Белишки, директорът на ралито Маньо Манчоров, представители на фирмите – спонсори на състезанието:  "Асарел Медет",   "Оптикоелектрон", "Румелия". В съвещанието участваха още и началникът на РУ "Полиция" Ралчо Раков, шефът на пожарната Симеон Симеонов и началникът на КАТ Георги Бистреков.
Те разискваха основни въпроси като осигуряване безопасността на екипите и зрителите по цялото трасе на ралито, осигуряването на линейка, лекар и пожарна, програмата, озвучаването, цялостната стойност на етапа в Панагюрище, осигуряването на хотел за участниците, отделните спонсорства от фирмите в града и т.н.
Кметът на общината Никола Белишки припомни колко са били изразходените средства за провеждане на ралито през миналата година – общо 11 889 лв., и поиска подробна план-сметка за предстоящия кръг от планинския шампионат през юли. Датата на следващата работна среща е днес -17 юни – понеделник. Участниците се уговориха тогава да представят в цялостен вид програмата, бюджета и рекламните материали за провеждането на планинското рали.