Начало Бизнес Оптикоелектрон оборудва новите автомобили на гранична полиция

Оптикоелектрон оборудва новите автомобили на гранична полиция

2263
0
СПОДЕЛИ

В края на март 16 нови автомобила Nisan X-Trail на родната гранична полиция напуснаха територията на индустриален парк „Оптикоелектрон“. Причината бе приключилото изпълнение на съвместен договор между официалният представител на Nisan за България и Оптикоелектрон, автомобилите да бъдат снабдени със специализирано оборудване, нужно за ежедневното изпълнение по охрана и отбрана на българската граница.

През последните месеци инженерите и специалистите на оптичното дружество доставиха и оборудваха въпросните високо-проходими машини със светлинно-звукова сигнална уредба, опознавателни знаци, надписи и емблеми, както и с допълнително специализирано оборудване.
От Оптикоелектрон потвърдиха, че въпросните возила ще бъдат разпределени по граничните бразди на България.

В края на 2017 г. „Н-Ауто София“ ЕАД печели обявената обществена поръчка за доставка на автомобили с повишена проходимост, а през ноември избира Оптикоелектрон за изпълнение на поръчката в частта за специализирано оборудване.

Такива поръчки не са прецедент за Оптикоелектрон. Припомняме, че през последните години дружеството успешно реализира редица проекти извън България свързани с изработка, монтаж и интеграция на мобилни системи за наблюдение на граници, и големи петролни полета в Европа, и Близкия Изток.