Начало Общество „Оптикоелектрон” открива учебен кабинет по Лазерна и оптична техника в Професионалната гимназия

„Оптикоелектрон” открива учебен кабинет по Лазерна и оптична техника в Професионалната гимназия

СПОДЕЛИ

img_4742

Утре, 10 ноември, „Оптикоелектрон” ще открие кабинет в Професионалната гимназия в града, който е свързан с подпомагането на учебния процес на учениците от специалността „Лазерна и оптична техника”.

Между Оптикоелектрон и Професионалната гимназия от дълги години съществуват договорености за взаимно сътрудничество. Фирмата подсигурява  учебната практика на 11 и 12 клас през годината да се провежда в предприятието.

Учениците от специалност „Машини и системи с ЦПУ” също ще провеждат практиката си в базовото предприятие, като ще имат възможност да придобиват професионални знания и умения чрез практика в реална работна среда.

Заявката на Дружеството във връзка с осъвременяване на учебните програми и вътрешните му потребности е обучение по професия „Мехатроника“.

Специалност, съобразена с развитието на най-перспективните и иновативни области на инженерните науки, съчетаващо методите на механика, електроника и информационни компютърни технологии.

Новоприетите ученици ще изучават механика, електроника, микропроцесорна техника, компютърно управление и други по дуалната система с реална практика в Оптикоелектрон.

В своята 45-годишна история „Оптикоелектрон” винаги е подкрепяло и продължава да подкрепя училището като базово.