Начало Бизнес Оптикоелектрон представи най-леките очила за нощно виждане в Колумбия

Оптикоелектрон представи най-леките очила за нощно виждане в Колумбия

СПОДЕЛИ
Оптикоелектрон

Оптикоелектрон участва в Expodefense 2019 с пълната си гама от продукти, включително устройства за нощно виждане

Панагюрският военен оптичен производител Оптикоелектрон представи най-леките очила за нощно виждане Nirecon в началото на този месец, научи Пиа-нюз, от публикация във военния портал BulgarianMilitary.com

Изложбата Expodefense 2019 в колумбийската столица Богота е едно от най-големите изложения на военни технологии и иновации в Латинска Америка.

Оптикоелектрон участва с пълната си гама от продукти, включително устройства за нощно виждане.

„През последните години нашите очила за нощно виждане продължават да се утвърждават на международните пазари като качествен и сигурен продукт“, казва инж. Боян Гарчев – Търговски директор на компанията

„Те постепенно започват да постигат своите пазарни цели и се продават не само в Европа, но и в целия свят. Факта, че войник носи устройство с тегло само 350 грама, допринася за по-добрата му мобилност, като му дава реална възможност да изпълнява точно и правилно поставените му задачи. Горди сме, че Оптикоелектрон произвежда тези очила за нощно виждане, които са най-леките в света “, допълва инж. Гарчев.

Компанията потвърди, че в допълнение към нощното и термичното оборудване, артилерийската оптика, особено в областта на гранатомети, е предизвикала също интерес на изложението в Богота.

Дълги години сме един от европейските лидери в тази област. Почти няма артилерийско оръжие, за което да не можем да произвеждаме подходяща оптика, разчитайки на близо 50-годишната си традиция в разработването на чиста и качествена оптика “, заяви Боян Гарчев. „Не на последно място, ние развиваме нашите лични и нови производствени способности в областта на наблюдение и охрана на големи наземни площи. Вече реализирахме редица подобни проекти, свързани с изграждането на мобилни, полустационарни и стационарни системи за наблюдение ”, добавя още Боян Гарчев.

Българската компания участва в изложението Expodefense 2019 заедно с американската компания Mack Defense, която е лидер в областта на бронираните превозни средства и доказан военен производител през последните години.