Начало Бизнес „Оптикс“ АД откри нова производствена площадка в Стрелча (ВИДЕО)

„Оптикс“ АД откри нова производствена площадка в Стрелча (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Инвестицията ще даде възможност за разкриване на 30 работни места

IMG_5125

През 1999 година „ОПТИКС“ АД изгражда първите собствени производствени мощности. На 5-ти февруари е произведен пък първият оптичен елемент. От тогава датата става символична, а компанията не спира да инвестира и да се специализира в конструирането и производството на прецизни оптични компоненти, възли и оптико-електронни системи с гражданско и военно предназначение.

И на днешния 5 февруари, в сградата на бившето начално училище в град Стрелча, официално беше открита новата производствена площадка за оптикоелектронно производство и монтаж.

Лентата прерязаха изпълнителният директор на „ОПТИКС“ АД инж.Иван Чолаков, кметът на Стрелча Стойно Чачов и областният управител на Пазарджик Гинче Караминова.

Събитието уважиха още зам.-областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, зам.-кметът на община Панагюрище Георги Павлов, председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов, кметовете на населените места в община Панагюрище, бизнес партньори.

В своето слово изпълнителният директор на „ОПТИКС“ АД инж. Иван Чолаков сподели, че този обект е първият извън община Панагюрище. Той изрази желание, че чрез разкриването на нови работни места в Стрелча, ще бъдат привлечени повече млади хора и ще бъдат стимулирани да се развиват в града, а не да го напускат.

„Откриването на нова производствена база е една от успешните стъпки на фирма „Оптикс“ АД, а аз съм изключително горд и щастлив, че това се случва тук“, коментира кметът на град Стрелча Стойно Чачов.

Днешният ден засвидетелства отговорността и професионализма на г-н Чолаков да гради името и авторитета на дружеството“, поздрави ръководството на „Оптикс“ АД областният управител на Пазарджик Гинче Караминова.

След официалното откриване за доброто настроение на всички се погрижи известният български комик Димитър Туджаров – Шкумбата.

Инвестицията в размер на 1 млн. лв., включваща реновиране на сградата и специализирано високотехнологично оборудване,  е част от дългосрочната стратегия на компанията да развива производствения капацитет и да осигурява необходимата среда за успешно прилагане на иновативни технологии в оптичното производство.

Според ръководството новият инвестиционен и технологичен проект в гр. Стрелча ще даде възможност да се надгради постигнатото високо ниво на компетентност в производството на крайни продукти.

В годишния план на „ОПТИКС“ АД се предвижда стабилно позициониране на компанията в региона чрез разширяване на производствената площ и създаване на нови работни места за специалисти и инженери в областта на развойната дейност. След откриването на площадката в гр. Стрелча предстои реализирането на голям инвестиционен проект в гр. Пловдив.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ТУК

 

1 КОМЕНТАР

  1. Честито на „Оптикс“! Пожелавам успех на новия инвестиционен проект! Респект към г-н Иван Чолаков! Доказан бизнесмен, отличен управленец, добър и грижовен към работниците си работодател. За мен той е пример как с хъс, с ум и добър екип може да се започне от нулата и да се изгради нещо голямо.




    0



    0