Начало Бизнес „ОПТИКС“ АД ПОСРЕЩА ЗНАКОВАТА ДАТА 5-ТИ ФЕВРУАРИ С НОВА ПРОИЗВОДСТВЕНА ПЛОЩАДКА В...

„ОПТИКС“ АД ПОСРЕЩА ЗНАКОВАТА ДАТА 5-ТИ ФЕВРУАРИ С НОВА ПРОИЗВОДСТВЕНА ПЛОЩАДКА В СТРЕЛЧА

СПОДЕЛИ

Инвестицията ще даде възможност за разкриване на 30 работни места

optix

Мениджърският състав ще спази традицията и в Деня на инвестициите в  „ОПТИКС“  – 5-ти февруари в сградата на бившето начално училище в гр. Стрелча от 11.00 ч. официално ще бъде открита новата производствена площадка за оптикоелектронно производство и монтаж.

Инвестицията в размер на 1 млн. лв., включваща реновиране на сградата и специализирано високотехнологично оборудване,  е част от дългосрочната стратегия на компанията да развива производствения капацитет и да осигурява необходимата среда за успешно прилагане на иновативни технологии в оптичното производство.

Според ръководството новият инвестиционен и технологичен проект в гр. Стрелча ще даде възможност да се надгради постигнатото високо ниво на компетентност в производството на крайни продукти.

В годишния план на „ОПТИКС“ АД се предвижда стабилно позициониране на компанията в региона чрез разширяване на производствената площ и създаване на нови работни места за специалисти и инженери в областта на развойната дейност. След откриването на площадката в гр. Стрелча предстои реализирането на голям инвестиционен проект в гр. Пловдив.