Начало Бизнес ОПТИКС беше в центъра на вниманието на изложенията Optatec 2024 и Disasters...

ОПТИКС беше в центъра на вниманието на изложенията Optatec 2024 и Disasters Expo 2024

СПОДЕЛИ

Екипът на ОПТИКС взе участие в две водещи световни изложения в Messe Frankfurt, Германия – Optatec 2024 и Disasters Expo 2024.

По време на изложението Optatec 2024, бяха изложени най-иновативните оптични технологии, компоненти и системи. В периода от 14 до 16 май 2024 г. изложението успя да привлече 422 изложителя от 24 страни. Щандът на ОПТИКС се радваше на интерес от много производители на оптика и оптични изделия. Основният интерес на посетители беше насочен към технологичните възможности на ОПТИКС в сферта на оптико-механиното производство, както и от OEM  решенията, като термовизионните модули, които са интегрирани в термовизионните камери, които фирмата произвежда.

По същото време, от 15 до 16 май 2024 г., за първи път в Европа се проведе изложение с фокус овладяване и управление на бедставия – Disasters Expo 2024. Екипът на ОПТИКС успя да изпъкне с уникално решение в сфератата на ранното известяване за горски пожари –  мултисензорна система  – OPTIX identiFIRE. Тази мултисензорна система използва усъвършенствани термографски функции и оптимизирани алгоритми за откриване на инфрачервена топлина, за да осигури високоефективно и надеждно откриване на горски пожари, а „алармените функции“ в реално време задействат незабавни сигнали до съответните органи. Системата се отличава с откриването на този вид бедствия в началните им етапи, което позволява бързи действия и потушаване.

И двата щанда на ОПТИКС получиха огромен отзвук от участниците, което подчертава ангажимента на компанията за постигане на високи резултати. Положителните отзиви и ентусиазмът, свързани с нашите иновативни решения, затвърдиха позицията на ОПТИКС като надежден лидер в бранша.