Начало Бизнес ОПТИКС откри първата си инвестиция в зелена енергия (ВИДЕО)

ОПТИКС откри първата си инвестиция в зелена енергия (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

По традиция фирменият Ден на инвестициите в ОПТИКС – 5-ти февруари за поредна година събра мениджърския състав, партньори и приятели на компанията. Следвайки през годините темпа на бизнеса и стратегическото развитие на направленията, инж. Иван Чолаков – Изпълнителен директор на ОПТИКС, обяви първата за компанията инвестиция в зелена енергия, включваща три фотоволтаични централи,  разположени на територията на различни производствени локации в Панагюрище и Стрелча с обща  площ  6596 кв. м. и мощност 900 киловата.

Размерът на инвестицията в зелена енергия е приблизително 2 млн. лв. и включва трафопост и оборудване за целите на производствените процеси. Предвиждат се и допълнителни инвестиции в размер на 1,5 млн за още 900 киловата.

Освен в зелена енергия, компанията продължава да инвестира и в развитието на производствените направления. Закупени са нови машини на стойност около 4 млн. лв. В процес на изпълнение е и най-големият инвестиционен проект на ОПТИКС АД, който ще обедини цялото оптично производство на компанията в обща производствена площ. 

С приветствия към екипа на компанията се обърнаха кметът на община Панагюрище Желязко Гагов и собственикът на издателство „Захарий Стоянов“ Иван Гранитски.