Начало Бизнес ОПТИКС с щанд на международното военно изложение IDEX 2019 в Абу Даби

ОПТИКС с щанд на международното военно изложение IDEX 2019 в Абу Даби

СПОДЕЛИ

Едни от най-добрите термовизионни продукти в света отново ще бъдат представени в Абу Даби

М в Абу Даби – IDEX 2019 вече стартира. Над 1300 фирми участват със своите изложбени щандове и десетки хиляди ще посетят изложението в рамките на следващите дни.

За поредна година българското оптично дружество ОПТИКС ще презентира своите продукти и ще посрещне десетки гости на изложението, научаваме от BulgarianMilitary.com.

„За нас, а и за всички в тази индустрия, това изложение е едно от най-важните за годината. Тук на място можем реално да покажем какво сме подобрили и направили през изминалите две години, от последната ни среща“ са първите думи на Желязко Гагов, Маркетинг директор в ОПТИКС – „И тази година очакваме на нашия изложбен щанд десетки гости, партньори и клиенти. Използвам възможността, чрез вашата медия да поканя всички, които се интересуват от новите технологии и продукти в оптичното производство, да ни посетят на щанд 08-B02 в Международния изложбен център на Абу Даби от днес до 21 февруари“.

ОПТИКС е един от най-големите производители на балканския полуостров и основен доставчик на оптични продукти за военни употреба в цял свят. Разположен на над 90 хил. кв. м. производствени площи, ОПТИКС търгува своята продукция в цял свят и през последните години техните продукти се превърнаха в разпознаваема марка за качество и сигурност.

Не е тайна, че определена продуктова серия се използва от различни подразделения в структурата на НАТО.

„Тази година ще акцентираме върху три наши продукти – неохлаждаем термовизионен бинокъл  OPTIX BidentifieR, приставката ZiR, която е предназначена за снайперисти и една от последните ни разработки в областта на електрониката – термовизионни модул X-core. X-core е от последно поколение модули с висока резолюция, подходящ за интегриране в стационарни камери и уреди за индивидуална употреба в сферата на отбраната и сигурността“ допълва Желязко Гагов.

През последните години панагюрското дружество ежегодно разширява своята производствена площ. Инвестират се милиони евро за подобряване качеството и производителността.

„В съвремието ни новите технологии се променят и навлизат с много бърза скорост в нашето работно ежедневие. Ние – като дружество, работещо в областта на именно тези нови технологии си поставяме за цел да бъдем актуални участници в това развитие. Минаха повече от 20 години от създаването на ОПТИКС и сме горди, че не само създадохме производство, а развихме прогрес към актуалните пазарни търсения в областта на фотониката“ подчерта Гагов.