Начало Бизнес Организаторите на „Мениджър на годината“ учредиха награда на името на проф. д-р...

Организаторите на „Мениджър на годината“ учредиха награда на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков

СПОДЕЛИ

За 11-та поредна година списание „Мениджър“ организира конкурс „Мениджър на годината“, който отличава най-добрите практики в мениджмънта в България. Снощи, на официална церемония в Софийската опера, бяха връчени отличията на тазгодишните победители в конкурса. Тази година организаторите учредиха и нова награда – за „модерни лидери“, които помагат за просперитета и развитието на местната общност и страната. Тя е на името на покойния проф. д-р Лъчезар Цоцорков, заради големия му принос към развитието на родния му край Панагюрище, и е послание към местните бизнес лидери, които правят много за градовете, в които живеят.

Снимка: БГНЕС

Отличието „Мениджър на годината“ за 2018 г. получи Александър Димитров, изпълнителен директор на А1 България. Наградата беше връчена от президента на България Румен Радев, който е патрон на конкурса.

64 висши мениджъри от 24 сектора на икономиката участваха в тазгодишното издание. 41 от тях преминаха във втория етап на надпреварата, а десетте финалисти са избрани на третия етап, при който бяха оценени личностните им качества по т.нар. 360-градусова оценка (специализирани интервюта с всеки от финалистите, техни служители и партньори). Финалистите на 11-то издание на конкурса управляват компании, чиито приходи надхвърлят два милиарда и половина лева през миналата година. Десетте финалисти представляват телекомуникациите, застраховането и финансите, информационните технологии, добивната и хранително-вкусовата промишленост, транспорта и логистиката.