Начало Общество Организацията “Ангели за България” помага на 90 самотни възрастни хора

Организацията “Ангели за България” помага на 90 самотни възрастни хора

СПОДЕЛИ
 На 12 юни организацията “Ангели за България”, съвместно със сдружение “Национална Асоциация на Доброволците в Република България” и в сътрудничество с Местна инициативна група – Панагюрище, Стрелча и
Лесичево ще бъдат раздадени 90 пакета с хранителни продукти от първа необходимост на нуждаещи  се самотни възрастни хора и семейства в неравностойно положение. За това съобщиха с мейл до редакцията на ПИА от “Ангели за България”.

Ние сме малка благотворителна организация със седалище Лондон, Обединено Кралство. Не сме обвързани с политически партии, не сме финансирани от европейски фондове, а разчитаме само на скромни месечни дарения от нашите членове. В България се свързваме с малки неформални организации, доброволчески организации, местни групи и др., които щателно проверяваме преди да се свържем с тях, за да гарантираме успех на акциите и защитим даренията от злоупотреби. 

И така, за една година успяхме да обединим над 5 000 човека, събрахме близо 90 000 лв., изпълнихме 36 акции и помогнахме на 1 580 домакинства. Изпълняваме месечни каузи като подпомагаме самотни възрастни, многодетни семейства, самотни родители, хора с увреждания, безработни и домове за възрастни и деца. Също така изпълняваме и други дългосрочни каузи, за които можете да намерите информация и се запознаете подробно с дейността ни от нашия уебсайт www.angelsforbulgaria.com. – разказват от благотворителната организация.

 

“Ангели за България” има амбицията да обедини българи, живеещи в чужбина, които искат да помагат на техни нуждаещи се сънародници в България.

Организацията се разграничава от всякакви политически и религиозни формации и структори,  компроментирани личности и бизнеси и не подкрепя, не работи и по никакъв начин не е обвързвана с такива.

„Искаме даренията ни да достигат директно до нуждаещите се в България. Ще работим с доброволчески организации, чиято политика е прозрачна, етична и отговорна и които ще предоставят снимков материал, фактури, касови бонове и други отчетни документи от акциите.“ – поясняват създателите на “Ангели за България”.