Начало Бизнес „Орика мед България“ с второ място в „Годишни национални награди по безопасност...

„Орика мед България“ с второ място в „Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа“

СПОДЕЛИ

В присъствието на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров бяха връчени 13-ите награди на конкурса „Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа“. Инициативата е на Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“ с подкрепата на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“.  Церемонията се състоя в Конферентен център „Тракия“ в София.

В категория „Малки предприятия“ на второ място е един от най-големите производители на взривни вещества за гражданския сектор на Балканите – „Орика мед България“, акционерното дружество, със седалище и адрес на управление в Панагюрище.

Според регламента на конкурса предприятията бяха разделени в три категории: малки с до 50 заети лица, средни – от 50 до 250 заети лица и големи с над 250 заети лица. Големите предприятия бяха в три подгрупи в зависимост от вида на икономическата дейност, която извършват.

Министър Лазаров поздрави работодателите, които с действията си са показали, че няма по-ценен капитал от хората чрез гарантирането на безопасни условия на труд. Той посочи, че е започнало набирането на проекти на работодатели за съфинансиране по Фонд „Условия на труд“ през 2023 г.