Начало Култура Орисаха славните бебета на община Панагюрище – Анелия и Ема (С ВИДЕО)

Орисаха славните бебета на община Панагюрище – Анелия и Ема (С ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

В Деня на родилната помощ – 21 януари, по традиция бяха орисани първото родено бебе в община Панагюрище за 2019 година и последното родено бебе за 2018 година.

Първото бебе в община Панагюрище за 2019 година е момиченце – Анелия Петьова Новакова, с родители Мария и Петьо Новакови от Панагюрище. Анелия е родена на 2 януари 2019 година, в 11:19 часа в МБАЛ „Надежда“ в град София.

Последното родено бебе през 2018 година също е момиченце – Ема Валентинова Гидикова, с родители Наталия Величкова и Валентин Гидиков от село Баня. Ема е родена на 31 декември 2018 година, в 12:46 часа в МБАЛ „Уни Хоспитал“ в град Панагюрище.

Официалната церемония се състоя в Ритуалната зала в сградата на Община Панагюрище, а орисници на двете бебчета станаха кметът Никола Белишки и зам.-кметът Галина Матанова.

Славен ще е пътят и на Анелия, и на Ема, защото те са славните бебета на община Панагюрище. Мила Анелия, мила Ема, бъдете благословени с нежност, ум и доброта. Желая ви слънцето винаги да огрява душата ви, цветя да никнат от стъпките ви, а на вас скъпи родители желая това щастие, което чувствате от мига на появата на малките принцеси да съпътства целия ви живот. Хармония и уют да стоплят домовете, в които ще растат децата. И разбира се вярата, че те ще бъдат следващите личности, които ще градят славното бъдеще и настояще на община Панагюрище“, сподели своите пожелания зам.-кметът Матанова.

Кметът Белишки пожела на момиченцата да бъдат живи и здрави и „там където ходят винаги да бъдат успешни, но да не забравят откъде са тръгнали“.

Щастливите родители бяха единодушни, че раждането на децата им, е най-големият дар, който са получили през живота си. Те благодариха на лекарските екипи на МБАЛ „Уни Хоспитал“ и МБАЛ „Надежда“ в София за грижите и професионализма.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА