Начало Общество Още един багер „Либхер” в рудник „Асарел”

Още един багер „Либхер” в рудник „Асарел”

СПОДЕЛИ

Инвестицията в модерната минна техника е за над 2,6 млн. евро

Нов багер „Либхер” за над 2,6 млн. евро бе пуснат в експлоатация в „Асарел-Медет” АД на 14 май т.г. Лентата прерязаха изпълнителният директор на компанията д-р инж. Лъчезар Цоцорков, кметът на Панагюрище Никола Белишки и Аксел Дьолкен – търговски директор „Минни машини” на „Либхер”. „На добър час” пожела  и Красимира Цанева – управител на „Алки-Л”, изключителен представител на „Либхер” за България. Сред гостите бяха още председателят на Общинския съвет Веселина Ралчева, общински съветници, ръководствата и членове на Сдружение на предприемачите, Ротари клуб и Лайънс клуб в Панагюрище.

Новият хидравличен багер Liebherr Litronic R9250–437 има дизелов двигател и права лопата с обем от 14 куб.метра и основна стрела над 6 метра. Това е поредната придобивка с марка „Либхер”, след като от 2005 до 2010 г. в рудник „Асарел” бяха пуснати три електрически багера с обем на кофата от 17 куб. м.

«Внедряването на високопроизводително оборудване от последно поколение е наш основен приоритет, защото това е пътят към максимално ефективно оползотворяване на наличните запаси и към стратегически важното за целия регион удължаване живота на мината.», подчерта изпълнителният директор на «Асарел-Медет». Д-р инж. Лъчезар Цоцорков заяви, че всяка година в дружеството се разработват инвестиционни програми за устойчиво развитие в седем направления: «Качество, производителност, себестойност», «Развитие на минерално-суровинната база», «Енергийна ефективност», «Екология», «Безопасност и здраве при работа», «Развитие на човешките ресурси» и «Корпоративно развитие». По тях за тази година са планирани инвестиции в размер на 83 млн. лева, след като през 2012 г. изпълнението на програмите за устойчиво развитие бе за 50 млн. лева.