Начало Препоръчани OСК“Панагюрище“ с два златни медала от Държавния шампионат по джудо

OСК“Панагюрище“ с два златни медала от Държавния шампионат по джудо

СПОДЕЛИ

През уикенда зала „Арена Асарел“ бе домакин на Държавния личен шампионат по джудо. В събота се състезаваха юношите-младша възраст, а в неделя – мъжете и жените. Състезанието премина при огромна конкуренция – над 400 състезатели при юношите и над 350 при мъжете и жените, от повече от 50 клуба от цялата страна, мериха сили.

ОСК „Панагюрище“ взе участие с 20 състезатели.

При жените, в категория до 78 кг, безапелационна бе Мария Оряшкова, която завоюва златен медал и за пореден път зарадва публиката.

При юношите младша възраст със злато се окичи Георги Динков. В категорията си плюс 73 кг, той записа пет убедителни победи и така стигна до златния медал, подпечатвайки с него и визата си за Балканските игри през лятото.

Отлично се представи и Спартак Кеков, който в конкуренция с над 40 състезатели в категорията си, завоюва бронзово отличие.

Също с бронз се окичи и Алкидиадис Ставридис.

Малшанс попречи на Марчела Коленцова да стигне до медал в категория 78 кг. – състезателката ни получи контузия на рамото и се класира на 5 място.

Също на 5 място се класира Милена Хъркова.

Димитър Петкански, Ивелин Танковски и Даниела Домусчиева се класираха на седмо място.

Държавното лично първенство по джудо за първи път се провежда в Панагюрище. Домакините получиха благодарности от гостуващите клубове за добрата организация на състезанието.

Отляво надясно: Георги Георгиев – двукратен световен и европейски шампион по самбо, Даме Стойков – вицепрезидент на БФ джудо, до него, прав – президентът на БФД Румен Стоилов; Илия Царски – многократен победител в национални ралита, планински и шампионат на затворен маршрут и Иван Нетов – световен и европейски шампион по джудо и самбо, председател на Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище и престижен международен съдия