Начало Общество „Освободете се от „архивите“ си от ненужни вещи и помогнете на хора...

„Освободете се от „архивите“ си от ненужни вещи и помогнете на хора в нужда“, призовава Дима Попова

СПОДЕЛИ

„За да помогнеш на друг не е задължително да бъдеш силен и богат, достатъчно е да бъдеш добър“ – под това мото неуморната Дима Попова продължава мисията си да помага на хората от районите, които пострадаха от наводнения. Публикуваме обръщението й с надеждата да стигне до много от вас:

освободете се от ненужното и го дайте на нуждаещи сеВъзможно ли е вкъщи, на тавана, в мазето, в гаража, вилата или в склада на магазина ви, да имате някакви ненужни или в повече дрехи, вещи или стоки?
Например: 3 сешоара, 4 ютии, старо радио или видео, 2 излишни тенджери, старо колело, излишна бормашина, фликс който така и никога няма да ползвате, яке което седи „да има“, 8 комплекта вилици, скейтът на порасналия Ви син, онези 2 чифта обувки които не сте обували защото са ви един номер по-малки, тостера който събира паяжина, прекрасната настолна лампа която се оказа,че не пасва на интериора, онзи конструктор и пъзелите, онези 3 квадрата теракот в повече, закачалката, одеялата в скрина с нафталин, стария монитор и какво ли още не?
Няма ли да дишате по-леко ако си освободите един квадратен метър жизнено пространство, което сте затрупали с … „архив“? А сещате ли се за някой от бизнеса, който има залежала стока в склада си, за която отдавна знае, че е практически непродаваема?
Познавам едни хора (не ги познавам лично, но ги има и са много) които в момента изпитват остра нужда от този „архив“ и нямат идея „кого трябва да убият“ за да могат да ползват такива екстри.

Предлагам да разделим даренията на няколко групи.
1.Финансова помощ – ще се използва само и единствено за гориво.Щастлива съм да Ви споделя, че получих от г-жа Х. Муховска дарение от 100 лв. Сума която е един много добър старт за да осъществим и следващия курс до Мизия и с. Нивянин.От опит вече знам , че сумата е недостатъчна, но знам че ще се справим.
2.Превоз – Бус, камион без значение от големината.Под наем или предоставен безвъзмездно ще се радвам ако някой има контакт с транспортни фирми или приятели да ми пише за да осъществя контакт.
3. Хранителни продукти- Трайни храни – пакетирана храна, консерви, минерална вода,олио.Раздаване на хранителни продукти от Социалния патронаж в гр. Мизия приключи на 15.09.2014 след като беше отменено бедственото положение.
4.Почистващи препарати, дезинфектанти.
5.Мебели, кухненска посуда, ел.уреди, юргани, матраци, спално бельо, килими,строителни материали – Моля, ако някой има възможност да помогне с мебели и ел. уреди или вещи които няма как да съхранявам в офиса си да направи заявка на телефон 0897019112.Веднага щом имаме подсигурен превоз и гориво ще бъдат натоварени.
6.Дрехи и обувки – Подходящи за есенно – зимния период.