Начало Общество Oт АПИ си „измиха ръцете“ за опасния участък преди Белица с маркировка...

Oт АПИ си „измиха ръцете“ за опасния участък преди Белица с маркировка и пътен знак

СПОДЕЛИ

Темата за опасния участък по пътя между Белица И вакарел, която ПИА следи, има развитие и то е, че от Агенция пътна инфраструктура са предприели действия и те се заключават в …предупреждаване на пътуващите.

Светла Патърчанова, която преди няколко седмици алармира чрез социалните медии за опасния участък, преди ден публикува актуални снимки и коментар към тях: „Относно свлачището на републикански път III-801 в участъка преди Белица: от АПИ са сложили маркировка за опасност на пътя и абсурден пътен знак, който дава предимство на насрещно движещите се МПС, без никаква видимост, защото е преди завой от 90 градуса.“

Същевременно от пресцентъра на АПИ информираха, че се извършва инвентаризация на републиканската пътна инфраструктура, която е 20 000 км.

Проверката е по разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Николай Нанков, се припомня в съобщението.

Отбелязва се, че информацията трябва да бъде обобщена от АПИ до средата на октомври 2018 г., като се определят пътищата, за които трябва да се предприемат незабавни мерки.Докладът ще включва данни за състоянието на настилката, канавките и банкетите, мантинелите, вертикалната и хоризонталната маркировка.

Ще бъдат посочени последните ремонти на пътните отсечки, както и кой ги е изпълнявал. За всяка пътна отсечка ще бъдат посочени сигналите, които са подавани, както и какви мерки са взети по тях. За всеки път трябва да се предложат мерки, за да бъде приведен в нормално експлоатационно състояние, както и срокове, в които могат да бъдат изпълнени, посочват от АПИ.