Начало Общество От полицията ще правят внезапни проверки за 8 декември

От полицията ще правят внезапни проверки за 8 декември

СПОДЕЛИ

Служителите от Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик традиционно предприемат мерки за нормалното и спокойното протичане на студентския празник.

През ноември инспекторите от звената „Държавен противопожарен контрол” са извършили проверки на хижи,  хотели, къщи за гости, ресторанти и други питейни и увеселителни заведения, в които ще празнуват студентите.

По време на инспекциите на територията на курортните комплекси във Велинград, Свети Константин, Цигов Чарк и Юндола, в градовете Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Белово в селата Равногор, Варвара и Семчиново не са открити сериозни нарушения на изискванията за пожарна безопасност.

Служителите на районните управления в региона ще следят и за спазване на въведените противоепидемични мерки.

От 6 декември се провежда полицейска акция и в тази връзка по основните пътни артерии има засилено присъствие на екипи от „Пътна полиция” и „Охранителна полиция”. Предвидени са внезапни и чести проверки на водачите за шофиране след употреба на алкохол, наркотични  или упойващи вещества, правоспособност и техническата изправност на МПС. И през тази година в мероприятията за осигуряване на обществен ред на територията на областта съвместно с автопатрулите от местните полицейски управления ще се включат и шест мобилни екипа от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

Ръководството на Областната дирекция на МВР в Пазарджик желае приятно, весело и безаварийно отбелязване на Студентския празник!