Начало Общество Oт пощата на ПИА: С любов и признателност към учителките Стефка Стефанова...

Oт пощата на ПИА: С любов и признателност към учителките Стефка Стефанова и Пепа Даскалова

СПОДЕЛИ

Днес честваме един от най-важните и големи празници за духа на нацията ни – Ден на народните будители. Ден, в който почитаме всички български просветители, книжовници, писатели, публицисти, революционери, патриоти и родолюбци, изиграли роля в запазването и поддържането на българския дух и в пробуждането на националното самосъзнание. Съвременни будители има и днес.

Пример за това са Стефка Стефанова и Пепа Даскалова. С любов и признателност своята благодарност към тях изразиха д-р Румяна Вълкова и синът й Васко:

„Скъпи учители, Това е нашето „благодаря” към Вас за обичта и грижите, които всекидневно полагате. Вие дарявате светлина, посока и цел. Вие насърчавате, подкрепяте и окуражавате, правите много повече, отколкото се очаква от вас, защото да бъдеш учител е призвание! Всяко обичано дете пораства и става достоен човек – без комплекси, без празнота в сърцето, цялостен и завършен! Вашата обич ще остане у децата ни в пътя им напред и ще украсява най-хубавите им спомени от първите ученически години. Благодарим Ви от сърце за добротата и човечността, за търпението и упоритостта, за непрестанната вяра в доброто, в обикновената магия на споделянето, милостта, човеколюбието! Обичаме Ви!”