Начало Препоръчани Отбелязаха международния ден на шаха с приятелска двустранна среща

Отбелязаха международния ден на шаха с приятелска двустранна среща

СПОДЕЛИ

В деня на международния ден на шаха 20.7.2019г в трад Панагюрище се проведе приятелска двустранна среща между шахматните клубове на ШК „Оборище“ и ШК“ Ивайловград“.

Гостите бяха посрещнати от треньорите в местния клуб Гинка Юрукова, Найден Иванов и председателите на ШК „Оборище“ и ШК „Асарел-Медет“ Христо Костурков и Петьо Караджов. По предварителен план отборът на Панагюрище (Георги Чалъков, Николай Шишков, Симеон Петков и Атанас Керекчийски) с наставник Гинка Юрукова и вицешампионите от ШК“ Ивайловград“ (Атанас Павлов, Марина Атанасова, Даниел Моллов, Милица Георгиева) от Ивайловград с наставник Мариян Араджиев трябваше да започнат двубоя в 11 часа. Регламенът включваше изиграването на две партии между съперниците с разменяне на фигурите между двойките. На първа дъска за панагюрския тим игра 9 годишния Георги Чалъков срещу най-силния състезател на Ивайловград. При първата среща от 11 часа, домакините спечелиха с 3:1 възползвайки е от натрупаната умора в младите състезатели от Ивайловград от над 3 часовия път. През обедната почивка състезателите се подкрепиха с вкусна пица. Втората среща след почивката гостите спечелиха с 1:3 и така резултата остана равен. На контрола 20 минути плюс 5 секунди,добавено време.

След официалната среща състезателите си направиха лег спаринг на гилотинна контрола от 10 минути с цел обиграване. Проверката се оказа ползотворна и за двата тима с цел оценяване на реалните възможности на младите състезатели. Те  направиха кратка разходка из Панагюрище, заедно се возиха и на лодките в парка и си направиха снимки за спомен от града. Между двата клуба остана и уговорка да върнем визитата на Ивайловград с двудневна визита имайки предвид разстоянието между двата града и крехката възраст на състезателите ни, които искаме да подготвим и сплотим в отбор.

Текст и снимки: Христо Костурков