Начало Култура Отбелязахме 45 години от откриване на новата сграда на Общинска библиотека „Стоян...

Отбелязахме 45 години от откриване на новата сграда на Общинска библиотека „Стоян Дринов”

78
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

biblioteka5Отбелязахме 45 години от откриване на новата сграда на Общинска библиотека „Стоян Дринов”. На честването официално бе представен и сайтът на библиотеката.
Празничното тържество започна минути след 17.30 часа днес в препълнената Читалня за възрастни. Специални гости на празника бяха заместник кмета по хуманитарните дейности на Община Панагюрище г-жа Галина Матанова, председателят на Общинския съвет към Община Панагюрище г-н Станимир Велчев, директори на училища в Общината, представители на Народно читалище „Виделина-1865“, Театър Дом-паметник и Исторически музей гр. Панагюрище.
Събитието откри директорът на библиотеката Стефан Рапонджиев. Той представи пред присъстващите иновациите в Общинската библиотека.
Чрез мултимедийна презентация Мария Карамаринова показа на гостите развитието на ОБ „Стоян Дринов“ през годините.
Стефан Рапонджиев изказа своята благодарност и поднесе цветя на главните библиотекари, които са работили в Общинската библиотека през годините.Той започна с г-жа Тинка Юрукова, благодарение на която библиотеката е започнала преди 40 години свой самостоятелен живот, като важен духовен и културен център на Панагюрище. Останалите библиотекари, на които г-н Рапонджиев изказа благодарност, бяха г-жа Мария Бегова, г-жа Паца Байрякова, г-жа Невена Гугова.
Поздравителни адреси за празника на библиотеката бяха получени от Община Панагюрище, Народно читалище „Виделина-1865“, Обединен Детски Комплекс, СОУ „Нешо Бончев“ и от групата общински съветници „За Свободна Община“.
На честването официално бе представен и сайтът на библиотеката. Той е на адрес http://libpanagyurishte.com/ и в него може да намерите информация за историята на библиотеката, нейния патрон Стоян Дринов и неговите биография, библиография и снимки. Също така може да ползвате и онлайн каталозите, за да направите справка за налична литература или тема, както и своден каталог на книгите, постъпили в читалищните библиотеки от Общината.
Директорът на библиотеката Стефан Рапонджиев изказа благодарност и към служителките от Общинската библиотека, заявявайки, че е горд и щастлив от факта, че работи с такъв прекрасен екип.
Заместник кметът по хуманитарните дейности на Община Панагюрище г-жа Галина Матанова поздрави екипът на Общинска библиотека „Стоян Дринов”.
В края на празничното тържество Андрея Манев отправи музикален поздрав към всички присъстващи.