Начало Препоръчани Отборът на “Асарел-Медет” е вицешампион на турнира по мини футбол “Панагюрище рита...

Отборът на “Асарел-Медет” е вицешампион на турнира по мини футбол “Панагюрище рита -Бизнес къп”

СПОДЕЛИ
Третият турнир от поредицата “Панагюрище рита” се превърна в спортен празник за панагюрци, които подкрепяха пет домакински тима от общо 16-те участващи отбора.
Футболистите на “Асарел Медет” преодоляха груповата фаза с две победи над ФК “Орлин” /5:0/ и “Атлетик – BG OIL”
/7:0/ и допуснаха само една загуба от ФК “Фалит” с 1:2.
Четвъртфиналният двубой бе изключително оспорван, а съперник на нашите момчета бе друг панагюрски тим – “Свален гард”. Редовното време завърши с резултат 1:1 и победителят бе решен след изпълнение на дузпи, в които “Асарел-Медет” надделя с 2:1.
В полуфинала панагюрци надиграха отбора на “БАМФ – Враца” , като затвориха категорично мача с 4-1.
Финалът бе изпълнен с много обрати и завързани моменти, които го превърнаха в истинско зрелище за любителите на футбола. Асарелци се изправиха срещу “Орбит- Ати Консулт”, които се оказаха сериозни съперници и поведоха в резултата с 3:1, но панагюрци успяха да се преборят за равенство преди последния съдийски сигнал и отново се стигна до дузпи. Късметът този път не бе с нашите момчета и след инфарктни изпълнения гостите от “Ати Консулт” надделаха с 9:8 и спечелиха първото място.
Със своите страхотни спасявания вратарят на асарелци Мариян Джунов бе удостаен от организаторите с приз за най-добър вратар на целия турнир.
Капитанът на отбора Иван Раленеков благодари за страхотната организация на Българската Асоциация по мини футбол и Тракийски хотелиери, а треньорът Пламен Шопов изрази задоволство от играта на момчетата и тяхното достойно представяне.
Купата и вицешампионската титла футболистите от “Асарел-Медет” посветиха на съотборника си Кръстьо Кроснаров, който стана баща броени часове преди старта на турнира и въпреки вълнението си записа доста попадения на своята сметка.