Начало Препоръчани Отборът на ХК Панагюрище спечели бронза в държавното първенство по хандбал

Отборът на ХК Панагюрище спечели бронза в държавното първенство по хандбал

СПОДЕЛИ

Отборът на ХК Панагюрище спечели бронза в държавното първенство по хандбал за девойки до 19 години, след като в много оспорван мач за третото място, победи отбора на Бъки.

Младите сливналийки откриха турнира, на който бяха домакини, с победа срещу Свиленград с 32:24 (13:13), след това записаха успех срещу Бъки (Габрово) 40:28 (21:11), а на полуфиналите победиха Панагюрище с 47:29.

Във финала Сливница поведе с 6:2, търновки изравниха до 8:8, но първата част завърши 23:17 за ХК „Сливница“, който запази аванса си до края и спечели титлата след 41:36.

Много оспорван бе мачът за третото място и бронзовите отличия, в който отборът на Панагюрище спечели срещу Бъки с 26:25 (15:12).

 

„Момичета, гордея се с вас!
Въпреки малкото поздрави от панагюрската общественост.
Ние няма как да станем Европейски и Световни шампиони.Няма как да подобрим национални рекорди, Защото сме отбор, а отборите са изградени от много състезатели, които трябва да работят като смазана машина за да победят.
Само ние знаем какво ни коства бронзовия медал- да играем с една вратрка/ другата е извън строя поради контузия/, да играем с основен разпределител, който тренира от месец, а преди това – поради контузия- два месеца- лечение и почивка.
Само ние знаем колко е трудно са се запазят девойки до възраст 19г и да са всеки ден на тренировки, и как момичетата предпочитат други по- женски и интересни неща. И въпреки всичко и въпреки инфарктните мачове – успяхме да спечелим медал- 12 девойки от Панагюрище .
Благодаря ви!
Благодаря на родителите, които пренебрегнаха празничните дни и ни превозиха до гр.Сливница.“ – написа треньорката Любка Карагьозова.