Начало Общество Отборът по мини футбол на „Асарел-Медет“ дари 3 хиляди лева за лечението...

Отборът по мини футбол на „Асарел-Медет“ дари 3 хиляди лева за лечението на Иван Нягулов

СПОДЕЛИ
три хиляди лева

Спечелените от турнира „Игри за добрини“ 3 хиляди лева, отборът по мини футбол на „Асарел-Медет“ дари за лечението на болния от церебрална парализа Иван Нягулов

Отборът по мини футбол на „Асарел-Медет“ дари спечелените от турнира „Игри за добрини“ 3 хиляди лева за лечението на болния от церебрална парализа Иван Нягулов.

На 28 септември Мариян Джунов, Ненчо Оловенеков, Иван Раленеков, Кръстьо Кроснаров, Петър Ангелов, Тодор Минчев, Стоян Славеев и Пламен Шопов спечелиха организирания от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН турнир. Те надделяха над пет отбора от различни компании, които също защитаваха благотворителни каузи.
Вчера асарелските футболисти се срещнаха с Иван на тренировъчното игрище на стадион „Орчо войвода“ в Панагюрище и му връчиха чек и грамота. Изпълняващият длъжността директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“АД Нели Мърхова поздрави тима по мини футбол за благородния жест. „В турнира „Игри за добрини“ няма победители и победени. Всички, които участвахте в него, сте победители, защото се състезавахте за благородна кауза“, каза Нели Мърхова.
„Имаме десетки мачове всяка година, но тръпката, когато играеш за благотворителна кауза е малко по-специална“, призна председателят на секцията по мини футбол в „Асарел-Медет“ Пламен Шопов. „Познавам си момчетата и още в първия мач, когато на полувремето губехме с 1:4, видях блясъка в очите им. Бяха готови за изорат тревата, но да спечелят турнира и да помогнем на Иван“, каза Пламен Шопов.
Бащата на Иван – Димитър Нягулов, благодари на асарелските футболисти за благородния жест и им пожела да бъдат здрави и да продължат да вършат добрини.