Начало Избори Отговор на кандидата за кмет Никола Белишки на поканата за дебат от...

Отговор на кандидата за кмет Никола Белишки на поканата за дебат от кандидата за кмет Желязко Гагов

СПОДЕЛИ

Уважаеми господин Гагов,

Отново Ви пиша, въпреки Вашето нежелание. Смятам, че това показва уважение към отсрещната страна и не очаквам от Вас да се ровите из социалните мрежи, за да се информирате за моите намерения спрямо Вас, допускам че вероятно сте зает с по-градивни неща.

Освен това държа да получите отговора ми и то бързо, защото, отново Ви обръщам внимание времето е ценен ресурс. Аз също не се чувствам длъжен да следя Вашата предизборна кампания през Фейсбук.

Г-н Гагов,

Признавам, изненадан съм. Очаквах, че след като имате амбицията да управлявате община, имате и по-високо ниво на организационни умения и управленски капацитет. Дванадесет дни преди края на кампанията, ура, Вие, Вашият Инициативен комитет, Вашият щаб, екип и т.н. успяхте да наемете залата на читалище „Виделина“.

От видео поканата Ви не разбрах аз ли трябва да поканя и да доведа г-н Стефанов на организираното от Вас мероприятие? Той не е част от моя екип, нито аз от неговия. Надявам се това да е в резултат на емоционалност или на неопитност, а не още един показател за нивото на организационния Ви капацитет, политическа, и не само, култура.

За желаещите 10 или 10 000 присъстващи (на мен цифрата не ми е известна и не мога да я прогнозирам) сте пропуснали да уточните с покани, с билети или може би само с партиен билет. За мен също не уточнихте с кимоно или без кимоно да бъда.

Не очаквах от Вас и толкова евтин политически популизъм. Не очаквах и че не бихте си дали сметка за ефекта и последиците от подобен политически цирк върху жителите на нашата община. Не знам дали това е недалновидност или идва от желанието Ви за победа на всяка цена, но цената на подобен спектакъл ще я плащаме всички дълго и болезнено. Изборите ще минат, но ние ще продължим да живеем в общия ни дом – община Панагюрище. Да, в общия ни дом, не във Вашия дом. Добрият стопанин на този дом трябва да се грижи не само за неговата красота, благоустроеност, чистота и подреденост, а и за атмосферата в него. Добрият стопанин винаги мисли и за утрешния ден. На нас, жителите на общината, са ни нужни решения, действия и каузи, които ни обединяват, не нови разделителни линии, не крясъци, не агитки, не нагнетяване на още напрежение Вие ни предлагате това. Предлагате ни разделение. За провеждането на този „спектакъл“, за последиците от него, с които ще се наложи да живеем всички, отговорността е Ваша Вие го предлагате и организирате.

Въпреки това, аз приемам Вашата покана, но при едно единствено условие Вие да участвате в дебата на 25.10., на който Ви поканих. В тази връзка, отново Ви напомням, че Ви очаквам на 17.10.2023 г. в студиото на Телемедиа, за да договорим заедно с Вас и водещия темите и регламента на диспута.

гр. Панагюрище 16.10.2023г.

Никола Белишки

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!