Начало Общество Откриха мъртви коне край Панагюрски колонии

Откриха мъртви коне край Панагюрски колонии

СПОДЕЛИ

Умрели коне са били намерени край Панагюрски колонии, съобщава кметът Петко Стоев, цитиран от pazardjik.marica.bg. Първият труп е намерен вчера сутринта в гориста местност край параклиса, вторият – около обяд, до сцената, където се организират празненства. Засега няма данни дали са убити, но е подаден сигнал до полицията, откъдето вероятно ще разследват случая.

Телата на животните са загробени тази сутрин, след като започнали да се надуват и станало опасно да не тръгнат зарази.

„Два дни чаках да дойде ветеринар и да направи експертиза, повече не може“, казва Стоев, който сам се заел със загробването, след като никой от потърсените коневъди не признал, че добичетата са негови.

Стоев разказва, че стават много пътни инциденти с безстопанствени коне, но не е сигурен дали двете неща имат общо. Има доста катастрофи, за щастие – без загинали, което не значи, че тези животни трябва да скитат свободно по шосетата – създават големи проблеми, отбелязва кметът. Освен това свободно отглеждани добичета неведнъж са влизали в дворовете на хората и са правили големи пакости. Отговорност на стопаните е да си ги затварят, припомня Стоев.