Начало Спорт Откриха първата в Панагюрище Айкидо школа (ВИДЕО)

Откриха първата в Панагюрище Айкидо школа (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Сформира се група за тренировки, заниманията ще се провеждат в зала „Арена Асарел“

Преди около година сдружението с нестопанска цел „МОО съюз България”, в обществена полза на хора, практикуващи и симпатизиращи на японското бойно изкуство айкидо, се обединяват около идеята да се създаде айкидо клуб в Панагюрище, който вече е факт.

Клубът беше официално открит на 5 юли в зала „Арена Асарел“.

За идеята и целите му сподели един от учредителите – Иван Богоев.

Сред гостите на церемонията бяха кметът на община Панагюрище Никола Белишки и председателят на Българска Айкидо федерация Пламен Юруков.

В България се практикува айкидо от 32 години, а Българската айкидо федерация съществува от 27 години. Във Федерацията най-младият член е на 4-5 години, а най-възрастният на 69 години, но за всички членове айкидото се е превърнало в начин на живот“, сподели Юруков и обеща, че новооткритият клуб в Панагюрище ще има пълната подкрепа на Българската Айкидо федерация.

На свой ред кметът Белишки изрази радостта си от факта, че клубът веднага се е присъединил към Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище, като по този начин ще може напълно безплатно да ползва всички общински съоръжения. Белишки изказа увереността си, че тепърва предстоят много успехи за айкидото в Панагюрище.

По време на церемонията се състоя и интересна демонстрация на бойното изкуство.

След нея се проведе музикално-развлекателна програма с участието на Лъчезар Ковачев, ТС „Бътава“, с художествен ръководител Мария Бензарова, ВГ „КИТКА” и Дейвид Белишки.

Всеки, който желае да се занимава с Айкидо, независимо от възрастта, вече ще има възможност. Заниманията ще се провеждат в зала „Арена Асарел”, която дава отлични възможности за тренировки, тематимни семинари, беседи, демонстрации.

В момента се сформира група за тренировки. Записванията стават на тел.: 0988805102 – Иван Богоев. Тренировките ще бъдат водени от представител на Българска айкидо федерация.

С официалното откриване на клуба ще се постави символично началото на това бойно изкуство в община Панагюрище. Айкидо е нещо повече от спорт, каскади, физическа издлъжливост, айкидо е изукство и е начин на духовно самоусъвършенстване. Kачествата и предимствата, които Айкидо възпитава в трениращия са дисциплина, йерархия, уважение, ненасилие, духовна сила, самодисциплина и отговорност, приятелство.

Една от многобройните малки тайни в айкидо е постоянството, силната воля и най-вече търпението, качества, които това бойно изкуство възпитава у онези, които го изучават и практикуват.

СНИМКИ ОТ ОТКРИВАНЕТО