Начало Местна власт Отлагат обсъжданията на програмите и план-сметките на пенсионерските клубове в общината

Отлагат обсъжданията на програмите и план-сметките на пенсионерските клубове в общината

СПОДЕЛИ

Временно се отлагат обсъжданията на Програмите за дейността на клубовете за пенсионери и лица с увреждания на територията на Община Панагюрище за 2021 година и План- сметките за тяхното реализиране. Това става ясно от внесеното в Общинския съвет от заместник-кметът по хуманитеарните дейности Галина Матанова предложение. Ограничителните мерки срещу COVID-19 ,временното преустановяване на дейността на пенсионерските клубове и невъзможността от провеждане на общи събрания, са причина програмите и план-сметките на клубовете все още да не са обсъдени.

Според чл.11, ал.4, т.2 от Наредбата за организацията, финансирането и дейността на клубовете за пенсионери и лица с увреждания на територията на Община Панагюрище, в срок до 1 ноември на предходната година програмите и план-сметките трябва да бъдат представени на кмета на общината. Той, от своя страна, ги внася за обсъждане в Общинския съвет.

Припомняме, че със Заповед №138 от 09.03.2020г. на кмета Никола Белишки,е преустановена дейността на 9-те пенсионерски клуба в общината до второ нареждане.