Начало Бизнес „ОТЛИЧЕН 6“ ЗА ШЕСТИЯ ВИПУСК НА ДУАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ В „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“

„ОТЛИЧЕН 6“ ЗА ШЕСТИЯ ВИПУСК НА ДУАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ В „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“

СПОДЕЛИ

23 ученици приключиха своето практическо обучение в компанията

Дванадесетокласниците от специалностите „Минна електромеханика“ и „Пътностроителна техника“ на Професионалната гимназия в Панагюрище приключиха на 10 май своето обучение в реална работна среда в „Асарел-Медет“. Днес те получиха грамоти за успешното завършване на практиката си, а ръководителят на отдел „Персонал“ Анна Гарноева и Стоян Боев – експерт „Обучения“, им пожелаха успешно дипломиране, попътен вятър и сбъдване на всички мечти.
Шестият випуск дуални ученици има оценка „Отличен 6“ за представянето си в компанията. През учебните 2022/2023 и 2023/2024 година младежите усвояваха своите професии под наставничеството на специалисти от „Ремонт Обогатителна фабрика“ и „Ремонт Рудник и Централна ремонтна база“. Данните показват, че за последните 6 учебни години през школата на дуалното обучение в „Асарел“ са преминали общо 111 ученици, от които 28 вече работят в дружеството, а други учат висше образование.
Както и досега, възможност за професионална реализация в дружеството ще получат всички успешно дипломирали се ученици, които имат отлична оценка от своите наставници.
Получих много полезни знания и смело мога да заявя, че вече успешно ги прилагам в практиката“, сподели Стоян Грънчаров, който е един от отличниците във випуска. Той избира специалността „Минна електромеханика“ заради интереса, запален още от неговия дядо, а впоследствие и от баща му Стефан, който също работи като електроинженер в компанията.
Стоян първо е имал практическо обучение в Обогатителната фабрика, където се запознава отблизо с електроремонтите, а след това се присъединява към екипа на Централната ремонтна база, където открива още един интересен аспект на минната електромеханика. „Тук целият ремонтен процес е по-комплексен, а поддръжката на ел. двигателите на автосамосвалите е едно от любимите ми неща“, с вълнение разказа той. „Научих много от наставниците си! Дори не съм предполагал, че ще ми хареса толкова, но вече имам ясната представа, че това е нещото, с което искам да се занимавам и в бъдеще. Специалността, която съм избрал, за да продължа висшето си образование е „Електроенергетика и електрообзавеждане“, обобщи абитуриентът.