Начало Общество Отлично представяне на панагюрските лекоатлети

Отлично представяне на панагюрските лекоатлети

СПОДЕЛИ

На 3 март се проведоха националният шампионат в зала -многобой за юноши и девойки до 16 г и мъже и жени, както и национален крос Мездра.

КЛА “Оборище“-Панагюрище взе участие и в двата старта, като атлетите ни пътуваха с един автобус и две коли.

На кроса в град Мездра участие взеха 30 клуба от страната, като състезанието протече при изключително добра организация от страна на домакините. Състезателите мериха сили в 7 възрастови групи и в двата пола, като дистанциите бяха от 600 м до 3000 м ,в зависимост от възрастта.

При момчета 1-2 клас на 5 място се класира Алекс Раленеков, а при момичета 5-6 клас шампионка стана Александра Кукова. На 4 място се класира Магдалена Домусчиева.

При момчетата в същата възраст за 5 пореден път шампионската титла и златния медал бяха спечелени от Марин Раленеков, който с болежки в коляното подходи изключително мъжки към състезанието и се пребори за титлата.

При девойките Таня Узунова грабна бронзовия медал, Ивон Гърбешкова е 4-та, а Деяна Шопова 5-та.

При 16 годишните момчета Лука Ралчев стана 5ти, Христо и Делчо Арбалиеви и Иван Сейменов – се класираха на съответно 7,8,9 място.

При момичетата Цвети Делова стана 8-ма.

С огромно нетърпение всички очакваха старта на нашия рекордьор на многобой и шампион на отделни дисциплини-Иван Иванов,който поради здравословни проблеми пропусна зимния цикъл и индивидуалните шампионати в зала. До него на старта се нареди и Мартин Балабанов – шампион на 1500м и на 3000м в зала. По 3 километровото трасе  първите 7 човека се движеха “в пакет“ до последните 300 метра, когато нашето момче – Иван Иванов, по шампионски, с мощен финален спринт, отвя конкуренцията и за пореден път стана шампион!

При мъжете със златото се окичи Йоло Николов, а при жените Маринела Нинева.

Треньорката на отбора Катя Кроснарова изказва благодарност към  г-жа Веска Барова – директор на СУ „Н.Бончев“, Иван Раков , семейство Емануил и Стефка Раленекови и Доника Мехтерова за оказаната помощ при транспорта на учениците-спортисти. И тримата шампиони – Иван Иванов, Аля Кукова и Марин Раленеков , както и бронзовата медалистка Таня Узунова са ученици именно на СУ „Н.Бончев“.

На шампоната в зала Теодора Тропчева, Мариела Стоилова , Карлос Димитров и Момчил Поптолев ще мерят сили по многобой на 3 и 4 март,като се надяваме да се представят достойно.