Начало Спорт Отлично представяне на състезателките от СКТ на Държавното отборно и лично...

Отлично представяне на състезателките от СКТ на Държавното отборно и лично първенство

СПОДЕЛИ

10441422_329147123905177_9137594049960946900_nПоследния финал на Българската федерация по тенис на маса бе в крайдунавския град Видин от 26-29 юни – отборно и лично първенство, за мъже и жени до 21 години .
В отборната надпревара женският отбор в състав: Нелина Петришка, Йоана Ботева, Десислава Ботева и Женя Любенова, след като станаха първи в групата, стигнаха до полуфинал и там драматично загубиха от шампионките на НСА – с 3:4, като в седмата среща Йоана Ботева игра напълно равностойно на бившата панагюрска състезателка Илияна Янева, но загуби мача с 3:2 и в крайна сметка отборът се окичи с бронзови медали.
За съжаление младежкият състав не участва поради здравословни и други обективни причини.
В личната надпревара Йоана Ботева изигра едно от най-силните си състезания, печелейки бронзов медал на смесени двойки, а Десислава Ботева е сред първите осем състезателки.
Нелина Петришка направи едно от най-силните си участия до сега, печелейки три отличия от личното първенство – един сребърен и два бронзови медала .
Ръководството на клуба е изключително доволно от представянето на отбора и благодари на състезателите си за този успех, както и на финансовата подкрепа на Асоциацията на спортните клубове.