Начало Препоръчани Отлично представяне на ТК „Панагюрище“ на Държавния финал

Отлично представяне на ТК „Панагюрище“ на Държавния финал

СПОДЕЛИ

От 05 до 08 май 2022 г.Тенис клуб Панагюрище бе домакин на Държавния финал по тенис на маса за младша възраст момичета и момчета – лично и отборно. Състезанието се проведе при отлични условия в спортната зала „Арена- Асарел“.

Младите надежди на ТК Панагюрище за пореден път показаха класа, отлична подготовка, борбеност и себераздаване.

Момчетата ни завоюваха в отборната надпревара бронзови медали. В първенството участваха 8-те най-добри отбора, определени от шампионата на Южна и Северна България. Момчетата постигнаха победи над отборите на „Родопи“ Момчилград  и с 3:2 и „Дунав“ Русе също с 3:2. Това бяха най-сериозните конкуренти по пътя за медалите.

В крайното класиране шампион стана отбора на „Марек-Дигеста“ гр. Дупница, сребърни медалисти са „Комфорт“ Варна и бронзът бе за нас и „Тетрон“ Плевен.

Съставът на панагюрския отбор : Георги Бойчев, Станислав Метанов, Йордан Генов, Георги Тодореев, Матея Генов , Димитър Димитров и Алрксандър Раленеков.

При момичетата отборът ни не се класира за финалите. За сметка на това Ема Накова (10 г.) и Ради Захариева(9 г.) направиха отлично впечатление и се наредиха между първите 32.

При момчетата Георги Бойчев се класира 5-8 място лично и на двойки. Йордан Генов и Станислав Метанов се наредиха 9-16 място лично и двойки, както и Георги Тодореев и Матея Генов. Димитър Димитров (10 г. ) се нареди между 17-32 място.

В първенството участие взеха около 70 момчета и 50 момичета .

Клубното ръководство изказва благодарност на състезателите, на треньора Борис Влахов, както и специални поздравления на съдийското ръководство в състав: Десислава Ботева, Каролина Лилова  и Нелина Петришка

Благодарност и на управителя на зала „Арена- Асарел“ за предоставените отлични условия, както и на работниците и служителите  в нея за добре  свършената работа по подготовката на залата.