Начало Общество Отново отлагат делото срещу Евстатиев

Отново отлагат делото срещу Евстатиев

51
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

evstatiev

Заболяване на съдията докладчик Димитър Кацарев отложи с месец наказателното дело за изнасилване на 16-годишно непълнолетно момиче срещу бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

Насроченото за понеделник заседание в Районен съд-Пловдив бе отложено и пренасрочено от 14 ноември за 13 декември (вторник).

Процесът срещу Иван Евстатиев стартира на 11 и 12 октомври в Районен съд-Пловдив, където наказателното бе препратено след самоотводи на магистратите от съдилищата в Панагюрище и Пазарджик. Колегите им от Пловдив оставиха без уважение искането на адвокатите на Иван Евстатиев за изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. Съдът намери, че не са налице доказателства за настъпили нови обстоятелства, които да променят извода му за наличие на реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление.

Срещу бившия кмет на Стрелча има повдигнати обвинения за извършване на две престъпления. Едното е по чл. 152 ал. 2 от Наказателния кодекс за съвкупление с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като го привел в безпомощно състояние, а другото е по чл. 193 ал. 1 от НК – затова, че е опил с алкохолна напитка същото лице. По второто обвинение законът предвижда до 6 месеца лишаване от свобода и глоба до 500 лв., а за първото присъдата е доста по-тежка – от 3 до 10 години затвор.