Начало Бизнес ОТВОРЕНО ПИСМО от кмета на село Бъта до Сдружение на предприемачите, град...

ОТВОРЕНО ПИСМО от кмета на село Бъта до Сдружение на предприемачите, град Панагюрище

СПОДЕЛИ

ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО
Г-Н НИКОЛАЙ МИТЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ

СДРУЖЕНИЕ НА ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИТЕВ,

Обръщам се към Вас, а чрез Вас и към всички членове на Сдружение на предприемачите, град Панагюрище. С настоящото писмо искам да привлека вниманието на бизнеса в общината към малките селища и няма да скрия – надявам се да предизвикам инвестиционен интерес към село Бъта.

Селото ни  е едно от малкото села в общината, в което все повече младежи и млади семейства предпочитат  да работят  и живеят в родното си място.Това ни вдъхва вяра и оптимизъм, че селото ни няма да се превърне в поредното  обезлюдено кътче от картата на България. За  да се  затвърди тази тенденция  е необходимо  да търсим  възможности за перспективни работни места и нови инвестиции.
Бизнесът трябва да знае, че в Бъта, както вероятно и в другите села, все още има възможности за развитие на бизнес.
На първо място това са редица сгради и помещения,частна или общинска собственост, в които могат да се развият различни производствени дейности. Това ще бъде възможност за хората в трудоспособна  възраст – да работят  и подобрят качеството си на живот.
Землището на с.Бъта наброява 10 000дка.плодородна земя,като находящите се по поречието на реката земи, разполагат с поливни условия.
В близост до селото има два микроязовира,подходящи за развитието на
риболов.Съществува и  минерален извор в м.Газян.
Селото ни е надарено с красива природа и е богато със своята история, традиции и обичаи,което е предпоставка за развитие на селски туризъм.

Г-н Митев, госпожи и господа предприемачи,
приемете писмото ми като покана за предстоящи разговори. Надявам се да предизвикам Вашия бизнес интерес,като крайната ми цел е заедно да създадем нови възможности за развитието на селото.

С уважение,

Георги Александров, кмет на село Бъта