Начало Общество ОУ „Двайсти Април“ на пето място в комплексното класиране в ХXIII Републикански...

ОУ „Двайсти Април“ на пето място в комплексното класиране в ХXIII Републикански състезания „Млад огнеборец”

СПОДЕЛИ

Екипировката и транспортните разходи за участие в състезанието бяха осигурени от „Асарел-Медет“АД

В периода от 30.05.2024 г. до 03.06.2024 г.  в курортен комплекс  „Албена“ се проведоха ХXIII Републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.

Състезанието се проведе в две състезателни дисциплини, в които младите огнеборци от пазарджишка област премериха сили с още 27 представителни отбора от цялата страна. Дисциплините бяха „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м. щафетно бягане с препятствия“. В оспорваната надпревара сред най-добрите отбори в страната, учениците от ОУ „Двайсти Април“ – град Панагюрище с инструктор Марко Петкански се класираха на шесто място в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ с резултат 940,50 точки и на седмо място в дисциплината „400 м. щафетно бягане с препятствия“ с резултат 99,33 точки, което им отреди пето място в комплексното класиране с общ резултат от двете дисциплини 1039,83  точки. Усърдната работа на огнеборци и преподаватели дава своя ползотворен резултат, тъй като се забелязва осезаем прогрес на отбора в сравнение с предходната година. Тогава децата постигнаха 16-то място в комплексното класиране.

Екипировката и транспортните разходи за участие в състезанието бяха осигурени от „Асарел-Медет“АД. За последните 14 години това е най-доброто класиране на отбор от Пазарджишка област в състезанията по пожароприложен спорт.