Начало Култура ОУ „Проф. Марин Дринов“ е одобрено за втория етап на НП „Изграждане...

ОУ „Проф. Марин Дринов“ е одобрено за втория етап на НП „Изграждане на училищна STEM среда“

СПОДЕЛИ
Реклама

Финансовата стойност на проекта е 333 333 лв., от които 300 000 лв. са по националната програма

ОУ „Проф. Марин Дринов“ е сред одобрените училища по Дейност I за втори етап на финансиране през 2021 година по НП „Изграждане на училищна STEM среда“, съобщават от фейсбук страницата на школото. Финансовата стойност на проекта е 333 333 лв., от които 300 000 лв. са по националната програма.
В училището ще бъде изграден иновативен учебен център „Знание в действие“, който ще комбинира в себе си модерен аранжимент на интериора във физическата среда и оборудване от последно поколение. Ще бъдат обособени четири зони за обучение – Виртуална STEM лаборатория, практическа лаборатория, станция „Креативност“ и мултифункционално пространство; методически кът за учителите и прилежащи зони за отдих. STEM центърът ще обезпечи иновативното обучение в областта на природните науки, математиката и информационни технологии, изкуствата.
Проектът е разработен и защитен от екип в състав: Екатерина Футекова – директор, Богдана Шишкова – ЗДУД, Красимира Цветкова и Николина Дудова – учители по математика, Мария Игнатова – учител по природни науки и Анна Йончева – ръководител на направление ИКТ. Изказваме благодарност за оказаната безвъзмездна помощ на „Полимит Консулт“ ООД и Лилия Футекова – бивш ученик на училището.