Начало Общество ОУ Проф. Марин Дринов ще представя община Панагюрище на областния кръг на...

ОУ Проф. Марин Дринов ще представя община Панагюрище на областния кръг на Националното състезание по БДП

СПОДЕЛИ

Националното състезание по безопасност на движението по пътищата се организира и провежда в изпълнението на държавната политика по БДП, насочена към насърчаване на учащите се към безопасно и културно поведение на пътя и е включено в календара на МОН  за ученическите олимпиади, националните състезания и  националните състезания по професии през учебната 2020/2021 година.

Основна цел на състезанието е подпомагане на възпитаването и обучението на учениците за спазването на правила и  формирането на култура за безопасно поведение на пътя.

Общинският кръг на Национално състезание по БДП се проведе на 07.05.2021 година, съгласно приетия от МОН регламент в две части: писмен тест и практически тест. В него учениците от отбора на ОУ „Проф. Марин Дринов“ с ръководител г-жа Петранка Панчева показаха отлични познания по безопасност на движение по пътищата и демонстрираха умения в майсторско управление на велосипед.

Те ще представят община Панагюрище в Националното състезание по БДП – областен кръг за I състезателна група, ученици от V-VII клас, който ще се проведе на 15.05.2021 г.  в СУ„Георги Бенковски“ – гр. Пазарджик.