Начало Спорт „Пан-Волей“ не успя да достигне до ¼ финала на Volleymania (ВИДЕО)

„Пан-Волей“ не успя да достигне до ¼ финала на Volleymania (ВИДЕО)

16
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

pan-volley

„Пан-Волей“ отпадна от ЛВЛ Volleymania след тежък и драматичен мач срещу „Evergreen“, продължил почти два часа.

Резултатът в срещата бе открит от „Evergreen“, който бързо напреднаха в резултата и до 6-тата точка не дадоха шанс на панагюрци да се разпишат. Въпреки усилията на нашите момчета да стопят разликата, гостите продължиха да отбелязват точка след точка и взеха гейма с 14:25.

През втората част играчите на „Пан-Волей“ излязоха доста по-концентрирани на терена и това веднага даде отражение върху резултата. Панагюрските волейболисти поведоха в резултата и първото техническо прекъсване дойде при 8:2. Преднината на домакините продължи и те взеха гейма с 25:17 и изравниха на 1:1 гейма.

Третият гейм определено бе най-оспорван. Гостите откриха резултата, но панагюрци не ги оставиха да вземат преднина и веднага изравниха. Резултатът продължи да се развива „точка за точка“ и при първото техническо прекъсване „Пан-Волей“ бе само на точка зад „вечнозелените“. След което гостите успяха да дръпнат с няколко точки, но това не уплаши нашите момчета, а напротив – мобилизира ги и те показаха отлична игра в защита и серия от страхотни сервиси и успяха да изравнят при 19:19. И двата отбора искаха победата в гейма и резултатът отново започна а се развива „точка за точка“, като многократно бе изравняван. При 28:27 панагюрските волейболисти бяха на крачка от спечелването на гейма, но грешка при сервиз, изравни резултат в полза на гостите, след което те отбелязаха още две точки и взеха гейма с 28:30.

Пропуснатият шанс леко разконцентрира играчите на „Пан-Волей“ и това си пролича още в  началото на четвъртата част. Гостите от „Evergreen“ откриха резултата и поведоха с актив от няколко точки, който се запази до средата на гейма. Панагюрци обаче не се предадоха и направиха серия от няколко отлични отигравания, но въпреки че се бориха мъжки до самия край на гейма той отиде в полза на „вечнозелените“ 21:25.

Така „Пан-Волей“ загуби мача с 3:1 гейма и съответно плейофната серия с 2-0 загуби, след като при предишния мач срещу „Evergreen” панагюрци отстъпиха с 3:0.

Още снимки от дербито можете да видите ТУК.