Начало Общество Панагюрецът комисар Иван Панайотов е пожарникар на годината

Панагюрецът комисар Иван Панайотов е пожарникар на годината

СПОДЕЛИ

Панагюрецът Иван Панайотов, който е директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“- Пазарджик бе избран за комплексен победител в конкурса „Пожарникар на годината”. Церемонията по връчването на наградите се проведе за 24-ти пореден път в Централния военен клуб в София.

„ Благодаря за отличието. Това е признание на всеотдайната работа на всеки един от  целия личен  състав, който всеки ден се сблъсква с границата между живота и смъртта, докато спасява здравето и имуществото на хората.“ – каза комисар Панайотов. През изминалата година той е ръководил погасяването на няколко големи пожара в обществени сгради и в горския фонд на страната.

Още 11 служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ получиха своите отличия по време на церемонията. Наградите бяха в три направления на дейност – държавен контрол, превенция и пожарогасителна и спасителна дейност.

На тържеството присъстваха заместник-министър Стефан Балабанов, главният  секретар гл.комисар Ивайло Иванов  и заместникът  му гл.комисар Георги Арабаджиев, директорите на Главни дирекции „Национална полиция“,  „Борба с  организираната престъпност“ и „Гранична полиция“, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят  на Фондация „Доверие и закрила“ Христо  Друмев, представители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, бивши директори и служители на главната дирекция, много гости.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg